Dieta trwa przez 2,5 dnia. Zaczynamy ją w piątek, a kończymy w niedzielę wieczorem.
W pierwszy dzień ODCHUDZANIA WEEKENDOWEGO tj. w piątek:
1. pic przynajmniej 1,5 litra plynow w tym 1/3 to zielona herbatka.
2. o godzinie najpóźniej 15 zjesc sobie ostatni normalny posiłek (czyli do tej godziny dzien jak co dzien, tyle, że nie powinniśmy jeść mięska)
3. przed przygotowaniem sobie koktajlu stanąć na wadze i zapisać wynik by w poniedziałek rano móc go zweryfikować
4.o godz. 18.30 zmiksować sobie 200ml jogurtu,banana,siemię lniane i otręby pszenne i wypić oczywiście
po tym nic już nie jest bo ponoć indeks glikemiczny tego koktajlu jest na tyle niski ze stopniowo uwalniają się węglowodany - co ma skutkować brakiem głodu.
SOBOTA
8.00
Zmiksować:
250 ml mleka sojowego (słodzone cukrem trzcinowym 43 kcal na100ml)
200g truskawek (zamiennie wiśnie, maliny, porzeczki cz. , jagody)
1 łyżkę siemienia lnianego
1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
11.30
Zmiksować:
250 ml soku pomarańczowego
4 szt. moreli suszonych,
1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
15.00
Zmiksować:
300 ml soku pomidorowego
1/2 puszki tuńczyka w sosie wł (puszka ok.200g (zamiennie tofu lub feta 40 g)
1 łyżka siemienia lnianego
1 mały ząbek czosnku
1/2 łyżeczki morszczynu
18.30
Zmiksować:
250ml mleka sojowego
6 szt. moreli suszonych
1 łyżkę siemienia lnianego
1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
Niedziela - ostani dzień odchudzania
8.00
Zmiksować:
250 ml mleka sojowego (słodzone cukrem trzcinowym 43 kcal na100ml)
200g truskawek (zamiennie wiśnie, maliny, porzeczki cz. , jagody)
1 łyżkę siemienia lnianego
1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
11.30
Zmiksować:
250 ml soku pomarańczowego
4 szt. moreli suszonych,
1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
15.00
Zmiksować:
300 ml soku pomidorowego
1/2 puszki tuńczyka w sosie wł (puszka ok.200g (zamiennie tofu lub feta 40 g)
1 łyżka siemienia lnianego
1 mały ząbek czosnku
1/2 łyżeczki morszczynu
18.30
zmiksować:
250 ml mleka sojowego
małego banana
1 łyżkę siemienia lnianego
1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz